Vi har lavet vores egen urtete. Vi plukkede en god håndfuld solbærblade, lagde dem i tekanden sammen med en tyk kvist mynte, hældte kogende vand på og serverede.

Dejlig frisk te direkte fra haven sødet med honning og i nogle af børnenes kopper også et skvæt mælk. Vi har også lavet myntete, som både er lækkert koldt og varmt. 

Når hindbærbusken er vokset helt op, skal vi også prøve den. Og efter sigende er jordbærblade også brugbare, hvis de blandes op med noget.

En mere voksen blanding som jeg skal have prøvet er rosmarin og salvie, måske med et drys friske hyldeblomster, når de er sprunget ud ganske snart 

Hvis I skal lave te, kan i kaste jer over urterne med det samme – skyl dem let først – eller de kan tørres. Men pas på at der ikke går svamp i dem. Bred bladene ud på et tørt viskestykke på et tørt og skyggefulde sted. Mit køkken er på nordsiden af huset og på en varm dag er det fint brugbart. Ellers kan du bruge ovnen, men temperaturen må ikke komme over 50 grader på nogen måde.

Husk i øvrigt at små børn og gravide skal være ekstra påpasselige med urter. Og husk at de fleste urter også er lægeurter, så alt med måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *