rosmarin krydderurter sydeuropæiske krydderurter

Jeg har taget en beslutning. Det skal jo gøres ind i mellem. Og jeg har besluttet at det bed, som inde i mit hoved hedder det sydeuropæiske bed også skal være det. Så nogle af krydderurterne er blevet plantet ud.

Sagen er, at jorden er tør. Ikke hård men rigtig godt drænet fordi der er en del grus i den. Derudover skråner bedet så vandet løber nedad og dræner dermed også. Så man skal altså virkelig ville det, hvis man skal bo i det bed. Eller være tørkeglad. det nye sydeuropæiske krydderurte bed med rosmarin, timian og lavendler.

Og det kan de hårdføre krydderurter godt klare. Så da jeg gik og kiggede efter en god og permanent placering til vores nye timianer, fladt placeringen i det bed. en kurv fyldt med timian som er en dejlig hårdfør krydderurtkrydderurter her timian plantet ud i det nye sydeuropæiske bed

Plant dem ud

Jeg har sat dem i bunden så vandet løber ned til dem. Oven over har jeg sat nogle skud fra lavendlerne, som voksede i mellem stenene i kanten af trappen. De er altså virkelig stærke sådan nogle lavendler. Jeg satte dem godt dybt, så de har jord op på den træede stængel. Fordi lavendler sætter nye rødder, hvis man planter dem dybt. Og så bliver busken mere tæt og står ikke og flagrer. kurv med krydderurter og lavendler klar til at blive plantet ud

I forvejen er der nogle små orange liljer af en slags som også virkelig vil livet. Sammen med nogle andre busk-agtige blomster som jeg ikke ved hvad hedder. Det er dem som ligner tørt græs lige nu. Rosen skal også flyttes fordi jeg har en anden plan også – om en romantisk sti, men roser flyttes først i oktober når bladende er faldet af. Så den bliver lidt endnu.

tom potte og kurs som der har stået krydderurter i hen over sommeren
tom potte og kurv som der har stået krydderurter i hen over sommeren

Det er et meget blandet bed og der skal nok lidt mere styr på det. Men nu er det officielt Det Sydeuropæiske Bed. Og det skal fyldes med lækre krydderurter.

One thought on “Sydeuropæiske krydderurter i bed med masser af smag og duft”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *