Jeg skal nok starte med at fortælle, at det ikke er os som har anlagt haven fra bunden. Det gjorde nogle meget dygtige havemennesker, som ejede den før os. Vi har bygget ovenpå og tilpasset haven til vores behov.IMG_1041

De første par år havde vi slet ikke noget græs. Men allerede anden sommer indså vi, at vi havde brug for en græsplæne til at lege på, ligge på, sove i telt på og lege med vand på. Haven var bygget op med 2 terrasser, et flise område og en lang flisebelagt indkørsel.

Grus-stierne og de mange fliser gjorde, at der var en masse småsten som gjorde ondt på fødderne, når ungerne løb rundt på bare tæer.

Omvendt indbød stierne til at gå på opdagelse. Og det ville vi gerne beholde.

Som haven er nu, har vi stadig de mange fliser. Bortset fra den del af indkørslen som vi lavede om til legeplads.

For at få en græsplæne og færre småsten men stadig stier, er resultatet nu, at vi har en lille græsplæne med en græs-sti.

 

Vi har desuden lavet en sti hen til legehus-borgen med trædesten, og vi taler om at lave en gennem staudebedet fra borgen, som forbinder græsplænen med borgen. Fordi ungerne alligevel løber den vej ind i mellem. Den er her – komplet med ukrudt og det hele.

Ungerne spæner rundt i haven nu. og vi får ikke halvt så mange klager over ondt i fødderne. Så konklusionen er, at græsstier er vejen frem, hvis der skal løbes på den i bare tæer

IMG_1042

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *