Hvis din solbærbusk er mere end 5-6 år gammel skal du til at overveje at beskære den for at blive ved med at få store, lækre bær.

Beskær og høst

Din busk vil stadig give bær, men de vil med tiden blive mindre og mindre. Når du beskærer, tager busken sig sammen og giver nogle lange lækre grene med masser af blade og store bær. Det eneste du skal vide er, at syreniveuet øges i bærrene, så du skal ikke klippe alle grene på samme tid, men bevare nogle af de gamle, så bærrene, når de blandes sammen til saft eller marmelade, balancerer mellem sødme og syre.
Se i øvrigt lige denne idé til en hyggelig afslutning på bærhøsten Pandekager med bær IMG_6769

Det som du gør, er at klippe de ældste grene af ved jorden. Og de ældste grene er dem som er de mørkeste. Helt ned til jorden med dem.

I normale somre ville det først være nu, at vi høstede solbær men på grund af den voldsomme varme er sæsonen fremrykket og vi høstede for 14 dage siden.
Høstdag med solbær er en familiebegivenhed for det er noget som vi alle kan gøre sammen – siddende. Beskæringen finder nemlig sted samtidigt med høsten. Og så skal grene blot ribbes ved havebordet. Jeg er først blevet fan af solbær for nylig. Indtil da har jeg mere holdt af de røde fordi jeg fandt solbærren for stærke. Men nu nyder jeg den dybde som der er i smagen. Kompleksiteten er meget større i solbær end i de andre bær som vi har i haven. Og de er virkelig skønne i Tutti-frutti vafler 

Solbær-te

Samtidigt lægger vi blade på en bradepande til tørring i solen, så vi har solbærblade-te til vinteren. Bladende har en dejlig solbærsmag og luner skønt på de regnvåde eftermiddage. IMG_6774

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *