blive selvforsynende med hvidløg

Det er i september eller oktober, at vi sætter hvidløg. Løg – alle slags lige fra hvidløg til tulipaner og krokus – skal have frost. I dag har vi sat hvidløg.

At sætte løg er en dejlig beskæftigelse for store og små. Og det er en haveaktivitet som de allermindste også kan være med til. Her kommer nogle idéer til hvordan du får de børn med ud i haven for at sætte hvidløg men først lidt om hvordan du sætter hvidløgene.

Sådan sætter du hvidløg

Skil dine hvidløg ad og vælg de fed, som du vil sætte. Vælg de største. Eller lad være og sæt dem alle sammen, det gjorde vi. Det betyder at så avler vi både på de fed som bliver store og ikke så store. Sådan er det. Jeg kan ikke tænke over al ting. Måske til næste år eller når børnene er store.

Hvidløgsfeddende skal sættes i jorden i 5 cm dybde. Så kør lige en rive igennem jorden først, så den bliver løs og blød for nu kommer næste tip. En voksenfinger kommer lige omkring 5 cm ned i jorden og passer i tykkelsen med at du kan sætte et fed i. Sæt hvert fed med 10-12 cm mellemrum. Ikke tættere men der behøver heller ikke være mere mellemrum.
Feddet skal sættes med spidsen op ad og så dækkes til igen. Og det er det. Det er så tosset let.

blive selvforsynende med hvidløg

Sæt hvidløg mellem jordbærplanterne

Og de kan vokse i mellem forskellige andre planter. Vi sætter dem i mellem jordbærplanterne, for jordbærrene har brug for plads over jorden og hvidløgene under. Derudover er der noget som tyder på at jordbær og hvidløg er gode plantemakkere. Det er som om at de styrker hinanden, siger en masse erfaring fra de gamle og kloge havedyrkere. Spørg mig ikke hvorfor – jeg gør bare hvad de siger. Og vi er selvforsynende med hvidløg.

Hvidløg skræmmer onde ånder væk

Alle ved, at hvidløg skræmmer vampyrer væk. Og hvordan havde I egentlig lige forestillet jer, at jeres hus skulle forsvares mod de vampyrer som stensikkert slipper løs til Halloween?
Lav en sjov fortælling om onde ånder, vampyrer og forsvarsværker. I kan jo eventuelt klæde jer ud i mens I sætter hvidløg. Det hele handler om hvordan du sætter scenen og gør det til en sjov aktivitet. Du kan eventuelt forinden låne bøger på biblioteket om vampyrer, så I har den helt rigtige viden.

Hvidløgene er høstet og tørrer under halvtaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *