En kæmpe portion rabarber. Jeg burde have vejet dem. Men det gjorde jeg ikke. men jeg gætter på at der var 3 af de bundter som man køber. Vi lavede rabarberkage – en alm sandkage hældt ovenpå rabarberstykker som lå i bunden af min oldemors form. Formen var smurt med smør og drysset med sukker.

Vi lavede et stort glas rabarbermarmelade, som vi brugte i lagkagen om aftenen sammen med hakkede mandler og flødeskum. En opskrift jeg fik af en sød mor fra vuggestuen for 7 år siden. Den bruger vi stadig ind i mellem. Marmeladen lavede jeg i et fad i ovnen. Hakkede hvad der svarer til ca et bundt rabarber og saften fra 3 appelsiner plus skallen fra en og så 2 gode deciliter rørsukker. Ind i oven til det er hele er smeltet godt sammen og så på glas.

Resten simrede til en lækker lyserød rabarbersaft sammen med 4 dl sukker og lidt citron. Ikke koge – bare simre. Og så ind i køleskabet for at safte. Mit stod faktisk i nogle dage, før jeg fik det hældt over på glasflasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *