gå på line på riven

Der går ikke længe, før vi skal så gulerødder og radiser, så ud og købe nogle frøposer, hvis I ikke allerede har, for de kan sås i april og de skal sås sammen.

sårille med sand
sandsporet viser tydeligt hvor der skal dækkes til efter såningen

Plantermakkere

Og hvorfor skal de så sås sammen? Det skal de fordi gulerødder er langsomme og radiser er hurtige. Vi bruger radiserne som rækkemarkører, så vi ikke kommer til at luge gulerodspirerne væk.

frø radiser og gulerod
Her kan du se frø af radiserne i bunden og gulerodsfrøene ovenpå. de skal blandes med sand

Porøs jord i bedet

Inden i skal i gang med at så, skal jeres jord være løs. Riv en gulerodslængde ned i jeres bed med en kultivator og riv og hak klumper i stykker jorden, så hele stykket bliver gjort blødt og porøst.
Hvis jorden i jeres bed er for våd, kan den ikke blive løs, men vil klistre sammen. Så må du vente til der har været flere tørre dage og så ud og mærke på jorden igen.

Lav en sandkage med frø i

sand og gulerodsfrø
God med sukkersand ned til gulerodsfrøene, så der kommer god afstand mellem hvert frø

Bland dine gulerodsfrø med sand. Mængden af sand må gerne være høj og det skal være det fine, bløde sukkersand. Hvis ikke du lige helt ved, hvad jeg mener, så spørg dine børn.
Og når nu de er engageret, så sæt dem til at lave blandingen, for der må gerne være 90% sand i blandingen. 1 tsk frø til 9 tsk sand
Fyld også radisefrø i sandposen og ryst så det hele bliver blandet.

Linedanserne laver så-riller

Brug skaftet af en rive til at lave en lige sårille. Placér den ganske simpelt på tværs af bedet i den bløde jord og balancer over, uden at falde ned. Nu har I lavet en så-rille.
Disse to piger er 5 og næsten 5. Og de var gode linedanserne, men det var en god ting, at der ikke allerede var sat andre grønne sager ved siden af dem, for deres linedanserkompetencer var ikke helt til cirkus endnu.

gå på line på riven
At lave en sårille i blød jord, er lige så let som at være linedanser

Så frø som glasur

Klip et lille hjørne af jeres frysepose som om I skal til at lave fine mønstre med glasur på en lækker kage. Og så er det bare at lægge striber i så-rillen.

Hvis ikke radisefrøene kan komme ud, må i klippe et lille bitte stykke mere af hjørnet, men det må endelig ikke bliver større end allerhøjst nødvendigt. Dæk rækkerne til med jord og det var det.

Vand forsigtigt hvis der ikke er regn på vej og hold øje med at fuglende ikke hapser jeres frø.

rækkemarkør
Striben med sand og frø. Og så en pind som viser hvor rækkerne starter og slutter fordi vores bede er meget lange


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *