Vi har meget meget store mængder løgkarse i haven. Og de skyder op af jorden med raketfart i øjeblikket. Der er primært mange fordi vi ikke fik luget dem væk den sommer, hvor vores familie voksede fra 4 til 5. Og så gik de trods alt sparsomme stængler løgkarse i blomst. Og så havde vi dem overalt.

Når de kommer op i en halv meters højde, river jeg dem op og krydser fingre for at jeg får pæleroden med. Nogle gange lykkes det. Nogle gange knækker den.

Heldigvis er løgkarse spiselig. Det smager af .. ja, løg og karse. Med en ret pebret smag. Bladene kan bruges i gryderetter, som grønt drys eller i en pesto.

Det er sjovt at introducere ungerne for løgkarse, for det er jo ikke længe siden vi lavede påskekyllinger med karse. Og så er der pludselig en forbindelse der.

På en dejlig, lun forårsdag som i dag, kunne man fx også klippe løgkarse i en del af snobrødsdejen og lave krydrede snobrød til aftensmad. Med en pølse i den anden hånd og en jakke på, kunne det være en helt hyggelig lille stundDSC_0024

Posted in: Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *