lommelygter på gåtur

I stedet for at jeg bliver ved med at brokke mig over, at det er så mørkt, så skal vi bruge mørket til at lege med lys, ild og lommelygter. Så det har vi gjort. Selvom jeg netop har hørt, at det var den mørkeste december i lang tid. Færrest dage med solskin af betydning. Nå nok med det brokkeri.

Lommelygter

Vi er så heldige at vi bor lige ved siden af en helt mørk sti. I stedet for at hente Valdemar på 7 år hjem fra legeaftale i bil, besluttede jeg sammen med de to andre på 4 og 9, at vi ville gå ad den mørke sti og have lommelygter med. Og det var fabelagtigt. Og slet ikke uhyggeligt for vi vidste jo præcis hvor vi var. Undervejs fik vi vækket en masse fugle i træerne, som havde sat sig til at sove. De blafrede op og blev meget mere forskrækkede end os.

lommelygter på gåtur
Ud i mørket med lommelygter

Hvis I ikke er så heldige at have en mørk stå, så prøv at gå i haven med lommelygterne. Husk at slukke lyset inde i huset, så det ikke oplyser haven. Vi ser alle de små ting på en helt ny måde, når sanserne er begrænsede. I kan jo tage lanterner med også. Sikke et hyggeligt syn. Se vores lanterner her Spred hygge i haven med nemme lanterner

Det som sker, når man ser haven eller området omkring jer i et nyt lys (get it??), er at oplevelserne intensiveres. Det behøver ikke tage længere tid end 15 minutter. I kan faktisk bare gøre det, på de dage, hvor I måske først er hjemme når det er mørkt? Lad være med at tage overtøjet af og hent blot lygterne. Farverne forandrer sig og hørelsen bliver meget skarpere. Det er ret sjovt.

I kan selvfølgelig også tænde bål – det er jeg jo for evigt fortaler for – det lyser dejligt op og er en årsag til at lige komme lidt ud i haven. Det er virkelig svært at lave mad over bål, når det er så koldt som nu, men iIkan lave te med kogende vand fra elkedlen, så den blot skal holdes varm og på samme måde, kan også holde suppen varm, som er lavet i køkkenet. Se vores lækre te her Lav risengrøds-te over bål I kan lave den færdig i køkkenet og blot holde den varm over bålet.

Det er sjovt at spise ude selvom det er koldt og det giver et lille hverdagseventyr med et pust af frisk luft som vi måske især har brug for nu?.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *