
Vi har brugt en enkelt teskefuld af de lavendler, som vi høstede og tørrede midt i sommerferien, til at bage lavendelsmåkager.
Det var faktisk kun 2 håndfulde blomster jeg klippede af, men vi har virkelig brugt dem til mange ting og smagen er så gennemtrængende at de rækker langt. Disse småkager smager af lavendel men kun en lille smule, så prøv I dem bare.
I dag har vi bagt lavendelsmåkager med lavendel og citronskal og de er knaldgode.

Her er vores opskrift
125 gram smør
200 gram rørsukker
1 æg
1 tsk lavendelblomster
Skallen af en halv citron, finthakket
50 gram mandelmel
250 gram hvedemel
1 nip salt
2 tsk bagepulver
Pisk først smør og sukker sammen. Fortsæt med ægget og så lavendler og citron. Drys derefter mandlemel i og pisk inden bagepulver, hvedemel, bagepulver og salt røres i.
Rul dejen til teskestore kugler og giv lavendelsmåkagerne et tryk med en gaffel. Bag dem i 9 minutter ved 200 grader, på almindelig varme.
Hvis du også vil have lavendel i haven til at høste af, men også til at nyde sammen med alle de insekter som er så glade for lavendler, kan jeg kun anbefale af bruge vores tag Lavendel. Der er al vores viden om lavendler samlet. Du kan for eksempel se vores Sydeuropæiske krydderurter i bed med masser af smag og duft vores der også er plantet lavendler. Men kig også med her Trimning og dekorationer