lanterner som er lette at lave hyggelig

Disse lanterner er et hyggeligt projekt til kreative børn. De tager ikke lang tid at lave og det er en god finmotorisk øvelse at tegne eller male på glas, fordi man på den måde bliver tvunget til at vride håndleddet på en ny måde. lanterne

I skal bruge

  • Rene glas fra syltetøj, agurkesalat, dressinger og andet. Det er sødt, hvis de er i forskelige størrelser.
  • Piberensere
  • Bånd – bland farverne eller lad alle være ens. Det kommer an på hvilket udtryk du vil have.
  • Tuscher eller maling som kan farve glas. Vi har brugt nogle vinduestuscher (som vi pynter vinduerne med ind i mellem. De kan vaskes af med vand – men de holder ind til videre på lanternerne i haven selvom de har hængt ude i den sidste uges voldsomme regn.
  • Fyrfadslys med batteri

img_7117Dekorer jeres glas med striber, virker, hjerter, stjerner, prikker og alt hvad hjertet lige rummer. Vi har også flag i forskellige farver, tegninger som jeg ikke ved hvad forestiller og bare farver.
Sæt en piberenser rundt om gevindet, så du kan måle hvor stor omkredsen er. Twist de to ender og tag piberenseren af igen. Bind derefter dit bånd fast i den afstand som passer med hver sin side.
Sæt piberenseren om igen og twist enderne godt sammen, så piberenseren sidder godt stramt rundt om glasset.

Nu er jeres lanterner klar til at få lys i og blive hængt op. Hvis i bruger batteri-fyrfadslys kan i skrue lågene på glassene igen og så risikerer I ikke at de sprænger, hvis de bliver fyldt med regnvand som fryser. Vi laver i øvrigt gerne disse lygter om vinteren. De er af en helt anden slags og så skal det være virkelig koldt.  Is! Tips til islygter og ispynt til at hænge op i havenimg_7049

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *