Det der med, at lige så snart aftensmaden er en lige smule krydret, er der pludselig behov for mange glas mælk, viften med tungen ude af munden og “vil du puste på min tunge”. For de der unger skal jo have mad. Og så dur det ikke at lave den alt for stærk og krydret, selvom jeg absolut mener, at også danske børn kan spise stærk mad. Her får du vores opskrift på den lækre spicy nordicanasauce som mest er til de vokse

Nordicanasaucen er en sød og krydret sauce som er god ved siden af nudelretter, boller i karry, gryderetter og alt hvad der ellers minder om aftensmad med asiatisk inspiration. Inspirationen til denne opskrift kommer fra denne gule chilisauce

spicy nordicanasauce

Opskrift på den lækreste nordicanasauce

  • 5 søde æbler
  • 250 gram lækre blommer
  • 1 rød, stærk chilli
  • Skræl og saft fra 2 citroner
  • 4-5 centimeter ingefær
  • 3 store fed hvidløg
  • Æblecidereddike
  • 2 rødløg
  • Olivenolie
  • 150 – 175 gram rørsukker
  • Salt

Sådan gør du

Skær alle dine råvarer ud. Lad skrællen blive på æblerne og blommerne og skær dem i stykker. Riv citronen. Skræl ingefær, hak chili og pil hvidløg.
Hæld olie i en gryde og steg løgene, så de bliver bløde men uden at de får farve.
Hæld resten af dine råvarer i gryden og lad saucen koge i æblecidereddike med låg på ved mellem varme. Smag til med sukker og salt, så det både er sødt og salt.
Når saucen har kog i 20 minutter, skal den blendes. Brug en stavblender i gryden og juster konsistensen med æblecidereddike.
Til sidst presse du citronsaften i. Smager at den stadig er god, justerer måske med mere salt, og så skal den på glas og flasker.
Husk at den skal være kogende, når du hælder den på glas, du skal fylde helt op til kanten og skru låg på med det sammen. Pas på hænderne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *