lækker opskrift solbærsaft varm kold
solbærsaft sommer
Lækker solbærsaft

Vi elsker solbærsaft. Fordi der er meget smag i solbær og fordi der er en virkelig dejlig dybde i smagen.

Vi laver altid sølbærsaft i 2 versioner. En sommerversion som er med mynte og en vinterversion som er med kanel og kardemomme. Den er lækker om vinteren, når vi ikke drikker Varm æbledrik som også er rigtig lækker og vanedannende.

Solbærsaft – I 2 versioner

1 kilo solbær
1/2 liter vand
300 gram rørsukker
3 cm ægte kanel (jeg køber det i stænger så der ikke kommer grums i mine varme drikke)
5 kardemommekapsler

Kog saften op med låg på i 10 minutter ind til bærrene sprækker. Sluk derefter gryden og lad bærrene safte i mens den køler af.
Når saften ikke længere er rigtig varm, hælder du den gennem en si. Hæld den måske også igennem et klæde hvis du vi have en her ren saft. Vi kan godt lide når den er lidt “ufiltreret” så vi bruger kun si.
Kog saften op igen så den er kogende og hæld den på skoldede glasflasker eller lad den igen køle lidt af inden du hælder den på plastikflasker eller i poser og fryser den ned. Husk at hvis du fryser ned, skal der være plads i posen eller flasken til at saften udvider sig når den fryser.

I sommerversionen bruger du ikke kanel eller kardemomme men koger saften op med nogle kviste mynte, som du lægger i gryden når saften safter. Altså når den står og hviler efter at være blevet kogt op første gang.

solbær
Solbær frisk fra busken

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *