Vi har skovjordbær som bunddække i det meste af haven. Jeg er vild med skovjordbær som bunddække og kan klart anbefale det. jeg har også skrevet om skovjordbær og bunddække generelt i dette indlæg Mest nydelse, mindst arbejde

Jeg har faktisk allerede lovprist skovjordbær som plante i dette indlæg og der er endnu flere idéer til aktiviteter med de små lækre Skovjordbær 

Men nu skal det handle om den lækre jordbærsuppe.

img_6397

I dag har vi plukket en god portion skovjordbær. De er på deres højeste og helt klar til at blive plukket. Faktisk kan man med blød hånd plukke alle bærrene på en plante i en bevægelse, fordi de glider af, så snart vi får fat. Men det er lidt svært for skovjordbær er meget bløde. Hvilket du også vil opdage, når de skal skylles.

Prøv at få så lidt som muligt at blomsterne på jordbærrene med. Og sortér blade, kviste, græsstrå og hvad der ellers kan hoppe med ned i sådan en skål, inden du skyller.
Når du skal skylle går nogle af bærrene i stykker. Derfor skal du koge dem direkte efter skylning og skyl også så lidt, som du kan holde ud. Og det er altså okay at der er lidt jordbærblomster med. Suppen skal koges og sies, så de skal nok glide ned 😉

Opskrift

200 gram skovjordbær
1 dl sukker (90 gram)
1/2 dl syltesukker (45 gram) eller to blade opblødt husblas
1 gavmild teskefuld vanillesukker eller vanillekorn fra en halv stang vanille
1/2 liter vand
Saft fra en halv citron

Kog bærrene op sammen med vanille og sukker. Hvis du bruger husblas, skal det først tilsættes til sidst. Du skal bruge en eller anden form for stivelse i denne suppe for at få en lille smule struktur i den. Smagen fra skovjordbærrene er så kraftig, at den godt må indeholde en del vand. Og for at få det samlet lidt, er stivelse en god ting. Der er pektin i syltesukker, som er naturlig stivelse, og derfor bruger jeg det.
Når suppen er kogt ved svag varme, skal du justere smagen med citron og derefter si den. Du kan vælge om den skal sies yderligere, ved at løbe den igennem et klæde, så alle jordbærfrøene ikke kommer med, men du kan også lade være.

Stil suppen i køleskabet i mindst 2 timer, så den bliver rigtig kold og server med en kugle vanilleis og pynt med lidt mynte, hakkede nødder og revet chokolade.

img_6398

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *