lækker karamelliseret æblekompot som smager skønt. Opskrift fra Havekalender for børnefamilier

Vi har lavet æblemost, æblegrød, æbletærter og æblekage. Og så har vi lavet nogle portioner af denne karamelliseret æblekompot.
Den smager skønt og ikke sødt som en slags æblemarmelade men dog alligevel sød på den lækre måde
. Samtidigt er den lidt rustik i sit udtryk og så kan den varieres i det uendelige. Vi har prøvet tre varianter – En med rosmarin og lavendel, en med kanel og en uden noget. De er alle tre super lækre. Jeg elsker selv den med rosmarin og lavendel til ost og ungerne kan bedste lide den med kanel fordi den smager som æblekage.

Ingredienser til Karamelliseret æblekompot

Æbler
Smør
Krydderi som kanel, rosmarin eller måske ingenting?
Honing

Sådan gør du

Det er ganske let og hemmeligheden bag at få æblerne til at karamellisere er, at lade dem være.

En portion æbler skæres i tern. Ud med kernehuset, men lad skrællen blive på.
En spsk smør på panden og æblerne på, så de ligger i et lag. Smørret skal kunne boble op mellem æblestykkerne, så måske skal du have mere på?
Lad det stå og stege ved lav til mellem varme. Æblerne må ikke brænde på, men omvendt skal der lidt varme på, så de bliver karamelliseret.
Når du kan se at æblestykkerne begynder at blive brune på den underste kant, krydrer du dem, hvis den er den variation du vil lave. Vend æblestykker med en spatel – ikke rører men vende – og hæld honning over, når du har slukket komfuret.
Fyld det hele i et glas og stil det på køl.

Spis den karamelliserede æblekompot på en ostemad, på grød eller på yoghurt.

lækker karamelliseret æblekompot som smager skønt. Opskrift fra Havekalender for børnefamilier

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *