jul i haven med æblekrans

Det skal da også være jul i haven. Og de små fugle derude kan fodes med andre en fuglefrø. Det kan gøres på en rigtig pæn måde. Vi bruger mange naturmaterialer, når vi pynter til jul. Og så det er jo ret naturligt at også pynte lidt op udenfor med lidt julede materialer.
Paradisæbletræet, som står midt på vores lille plæne, er ved at være tomt for de små røde æbler. Fuglene har spist de fleste og resten er faldet ned.

Derfor har jeg lavet lidt æblepynt til haven med nogle smukke, røde æbler. Jeg læser, at det ikke er nødvendigt at fodre småfuglene. De skal nok klare sig. Men nu behøver alt her i livet jo ikke kun at være af nødvendighed. Man kan for eksempel vælge at fodre småfugle, fordi det ser hyggeligt ud, når de kommer vipsene gennem haven og fordi sådan en æbledekoration pynter op i en ret brun have.

Sådan gør du

Du skal ikke forvente, at æbledekorationerne holder i meget lang tid. Særligt hvis vejret bliver vådt og uden frost. For æblerne går til og rådner. Så det er ret heldigt, at det er nogle ret hurtige dekorationer at lave.

Du skal bruge:

  • Røde æbler
  • Kraftig ståltråd
  • Gram og andet grønt
  • Røde bånd

Det kræver godt med fingerkræfter, at presse den den kraftige ståltråd igennem æblerne. Og jeg fik også stukket hul på min tommelfinger. Det er altså et voksenjob.
Men at klippe flotte bånd, vælge farver og være med til at hænge op, er absolut et børnejob.
Denne æblekrans er lavet med gran og blomsterstande samt lidt blade fra vedbenden. Derudover 3 forskellige røde slags bånd og lækre røde æbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *