Her hos os kan vi slet ikke få nok jordbær. Hvis vi havde mere plads, havde vi mange flere. Men fordi vi trods alt gerne vil dyrke andet, må jordbærplanterne nøjes med en femtedel af køkkenhaven. Det er jo alligevel også en del til bare én afgrøde.

Sådan fornyer du dine jordbærplanter

Jordbærplanter skal fornyes og de skal flyttes hvert 2-3 år. Derfor er det godt at vide hvordan på rygraden. Vores første tip er at dele planterne og omplante stiklingerne løbende. Hvis du ikke har plads endnu, der hvor stiklingerne skal plantes, så sæt dem i en krukke og husk at vande.

Del jeres jordbærplanter

Jordbærplanter kan vokse sig til nogle store krabater. Men de bliver oftest for tætte og bærrene modner ikke fordi de ikke får nok sol eller også bliver miljøet for fugtigt omkring dem, så de rådner inden i får dem plukket. Så del de store planter.

Når du først har gravet en stor plante op, brækker du den op i de mindre dele, som man faktisk kan se. Hver eneste knold er sin egen lille plante. Du skal ikke være så bekymret for rødderne – jordbærplanter har ikke meget dybe rødder, så hvis du bare er et spadestik under planten har du rigeligt. Når jordbærplanter er i vækst, altså i gang med at lave bær, skal du til gengæld ikke hakke ukrudt omkring dem men luge med hånden.

Det nye jordbærbed

Sæt alle dine nye planter med 20-30 cm afstand. De skal have plads til at vokse og til at de er luft om planterne, så de modne bær ikke rådner på grund af skimmel. Husk i øvrigt at de ikke skal sættes dybt. Det er kun selve roden som skal i jorden. Alt andet skal være ovenfor jorden og der må ikke komme jord ind i midten ovenpå planten.

I mellemrummene sætter vi hvidløg næste gang vi er i haven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *