
Det er varmt og en dejlig svalende drink i skyggen er ikke bare lækkert men nødvendigt. Det kan være villig tiltrængt med is, saft, sodavand eller en ægte voksendrink. Men når det skal være lidt mere lødigt og knap så sødt, er iste vejen frem
Te af krydderurter
Til denne portion te har jeg plukket citronmelisse, æblemynte og solbær blade. Jeg havde en håndfuld og fordelingen var sådan, at halvdelen var citronmelisse, 1/4 mynte og så lige en smule solbærblade.

- Krydderuterne skylles hurtigt under den kolde hane og lægges i et pantentglas eller andet som kan tåle kogende vand.
- Fyld glasset med krydderurter
- Brug en grydeske til at banke hul på bladende, så alle smagsstofferne frigives, men du behøver ikke hakke det hele i stykker.
- Hæld kogende vand over så det dækker.
Lad teen køle af på køkkenbordet med låg på. Når den er håndterbar, sier du alle krydderurterne fra og hælder teen i en kande eller flaske og sætter den på køl.
Lav iste med blomster og bær
Hæld din kolde te i en kande. Fyld den halvt op. Hæld juice i for resten men sørg for, at der er plads til frosne jordbær, frosne blåbær, frisk mynte, blade fra roser og morgenfruer og hvad du ellers kan finde på. Det hele pynter og smager godt. Du kan også bruge isterninger som der er frosne blomster i – også ret fint.
