Dette er en havekalender for børnefamilier. Iden opstod da jeg selv stod med min helt nye have og mine børn. Meningen var jo, at vi skulle lære en masse om naturen sammen, men de der unger – de gad ikke rigtigt. Og hvad kunne de egentlig finde ud af andet end at blive ret beskidte i haven? I mellemtiden begyndte jeg at så grøntsager, forsøgte at finde ud af hvornår det var bedst at beskære og lærte en hel del om alt muligt.

Jeg lærte blandt andet at der er en retorik i de fleste egne af haveverden, som får selv simple ting til at lyde som om, at planten dør, hvis du ikke gør sådan og sådan. Jeg fandt jo efterhånden ud af, at sådan er det som regel ikke. Det er nok snarere noget med, at man misser årets blomstring eller høsten bliver sparsom – men planten dør nok ikke. Mange af havereglerne er lavet ud fra et helt eller delvist kommercielt synspunkt, hvor det, at gå glip af årets høst selvfølgelig er en faktor. Men det er ikke ud fra et 100% selvforsyningsperspektiv, at jeg har have.

I takt med at jeg igen og igen forsøgte at lokke mine børn ud i haven, hørte jeg efterhånden  også mere og mere efter, når de fortalte eller viste, hvad de gerne ville lave i haven og bruge den til.

Jeg har have fordi jeg synes det er sjovt. Og sådan skal det blive ved med at være. det synes mine børn heldigvis også.

Velkommen til Havekalenderen for børnefamilier