Hylden blomstrer! Vi er så heldige at have en kæmpestor rød hyld, som giver fin lyserød saft. Den står så flot med de mørke blade og de lyserøde blomster og i går tog vi hul på høsten.

Heldigvis er hyldeblomstsaft en overkommelig størrelse at lave. Det eneste som er lidt besværligt, at finde plads på køl til den store skål eller gryde, mens det står og trækker.

Valdemar på næsten 6 år og jeg klippede blomsterne og Gunhild duftede til dem inden de kom i skålen. I mens havde Halfdan besøg af en ven, så de klarede sig selv.

Den røde farve i vores hyld sidder primært i stænglerne, og fordi stænglerne godt kan give lidt bitterhed i smagen, er jeg ekstra påpasselig med at ikke få for meget hvidt fra citronerne. Så da jeg så at Ann-Christine på  Valdemarsro.dk foreslog at rive skallen og presse citronen i, vidste jeg, at var det helt rigtige til vores hyld.

Derudover har jeg planer om at lave lyserødt blomsterdrys på salaterne og kagerne. Vi skal bruge resterne fra saften til at lave hyldeblomstsnaps. Jeg har en helt ren, uden smag, stående parat til formålet og så skal vi også nå at lave panderkager over bålet med hyldeblomster i dejen.

 

One thought on “Hyldeblomster”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *