Det er hvidt, klart og iskoldt udenfor. Jeg ser ud på haven, og jeg kan se en del forskellige, begejstrede småfugle. For vi har lavet fuglemad i kokosskaller

IMG_4465

En fyldig blanding af hvad vi havde i skuffen – det viste sig at være bulgur, græskar- og solsikkekerner samt nogle tørre dadler (tørre i mere end en forstand)

Gunhild på 3 år og jeg smeltede fedt i en gryde. Husk at det skal være en fedt som er stabil ved plusgrader også. Det betyder, at den ikke må smelte ved temperaturer over frysepunktet. For det bliver du træt af. Frosten har det jo med at komme og gå her til lands og så smelter din fuglefoder inden fuglene har spist det. Vi brugte palmin.

Jeg havde købt en kokosnød til præcis dette formål og vi forsøgte os også med vores lego-forme, men de blev helt ærligt ikke så gode. Til gengæld er kokosskallerne en succes – og så er de også pæne at se på.
Kokoskødet kunne ingen af børnene lide, så vi skar det i stykker og blandede det i massen til fuglene.

Jeg borede hul i kanten af skallen 2 centimeter inde for at det ikke ville regne direkte ned på maden, men omvendt skal maden jo heller ikke glide ud af skålen, når solen skinner. Det er en balancesag.
Jeg brugte vores lille håndbor som vi også havde i sving ved kastanjerne, men denne gang var det ikke en børneopgave. Det var rent ud sagt hårdt arbejde. Men der kom hul og en sort lædersnor i.

Gunhild fyldte fyld i og nu kigger vi på fugle hver dag.

Skallerne kan fyldes igen, når de er tomme.

One thought on “Hurtigt tip til fuglefodring i haven”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *