Fadias yndlingsfarve er blå. Måske pastelblå. Derfor er blomsterne, som hun står for i familiens have, blå, hvide, rosa og lilla. Alle pastelversionen.

DSC_0001DSC_0004

Familien på 5 med mor Fadia og far Casper samt de 3 børn på 11, 9 og 7 år overtog en helt tilgroet have med et 7 meter tykt krat i bunden. Alle de kvadratmeter, som nu rummer surbundsbede, bærhaven og bålpladsen bag trampolinen, var dækket af krat og overvoksede buske og træer. Ved skellet til haven bag dem står stadig nogle af de store træer, lige som de gamle æbletræer, det japanske kirsebærtræ og nogle stedsegrønne buske har fået lov at blive. Resten blev startet forfra. DSC_0032

Kæmpestor terrasse

Casper ønskede sig en stor terrasse og Fadia var forelsket i haven – og den ville hun ikke have dækket til med terrasse.

– Jeg elsker vores store terrasse nu. Det var rigtig godt, at han fik ret og byggede den store terrasse, for det er en forlængelse af huset – vores stue nummer 2 – og vi spiser herude, så snart vi kan eller sidder i sofamøblerne og slapper af. Børnene har det selvfølgelig altid for koldt eller får solen i øjenene, men vi spiser herude så ofte vi kan, fortæller Fadia fra spisebordet, hvor familien netop er ved at spise aftensmad.

Fadias yndlingsting i haven er farverne på blomsterne. Det gør hende glad at se på de smukke pasteller og det giver hende samtidigt stress at se på det skvalderkål, som hun ikke har tid til at fjerne.
Derfor arbejder hun på at få gjort haven rimelig selvkørende med jordbærplanter som bunddække der tager kampen op mod skavlderkålen.
Samtidigt kæmper hun med, at det er som om at planterne ikke rigtigt vil vokse. Her er et godt råd at vande og at gøde.
Spørg en nabo med høns om du må få en deciliter ren hønsemøg og opløs det i 10 liter vand og vand haven med det en enkelt gang her i foråret. Husk at de nye, små planter kan ikke tåle det. Hønsemøg er virkelig skrap kost med masser af vitaminer i. Vurder om du har brug for at gentage processen 3 uger senere. Og husk at vande på jorden og ikke på de planter, som I skal spise. DSC_0014

Trampolinen <3

De 3 børn er allermest vilde med trampolinen og kan alle 3 lave saltomortaler, men de spiller også fodbold og klatrer i det ene æbletræ.


Og det er ikke almindelige træklatring. Der er skruet klatregreb fast på de tykke stammer og det tager ingen tid at komme til tops, når nu man er øvet.

DSC_0054DSC_0050

De to bageste bede i haven er spidsede til, så de tilsammen udgør et fodboldmål. Det er smart integration af 2 funktioner. DSC_0037

Familien dyrker også masser af grøntsager – Helt sikkert en her masse jordskokker, men forhåbentligt kan der også blive plads til andet i det store bed. I drivhuset er der ind til videre god fart på tomatplanterne

I et forsøg på at få nogle kirsebær selv, har familien købt to fugleskræmsler – de 2 drager. Fadias forældre har gode erfaringer og træerne er så store, at det er umuligt at få net over. De har forsøgt, men det resulterede blot i, at de stod og kastede med net i en times tid i haven. Det blev ved med at flyve forbi toppen af træet. Til gengæld havde de det sjovt.

DSC_0068
Drage som skal sikre kirsebærhøsten

DSC_0018

I surbundsbedet står der både rhododendron, blåbær, lyng og hortensia. Især den ene blåbærbusk giver rigtig godt. DSC_0012
I alle de store træer, er der fuglekasser med beboere i. Og selvfølgelig matcher kasserne havens blomster. Denne er sart rosa.

Selvom man forlængst er vokset fra gyngestativet, kan det godt være sjovt at lave vilde ting.

DSC_0066

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *