Jeg er simpelthen så heldig, at jeg skal med til Cph Garden festival i Valbyparken. Og det glæder jeg mig virkelig meget til.

Cph Garden er opstået i et samarbejde mellem Haveselskabet og Silvan og det er landets første store havefestival. Hvem ved; om nogle år er det måske alle dem fra England som kommer her til.

Der er 8 showhaver som nogle ret seje havemennesker har lavet ud fra hver sit tema. Jeg kan ikke blive enig med mig selv om, hvilken jeg glæder mig mest til at se, men på top 3 er Den bæredygtige byhave, Den spiselige have og Vild og vidunderlig urban oase. Jeg tror, at fællesnævneren for de tre er bæredygtighed, kreativitet og plads til sjov og hygge. Og det er jo også det som kendetegner vores have og brugen af den.

Noget andet som jeg også virkelig glæder mig til at se, er de 12 udstillingshaver. Det er, så vidt jeg har forstået, producenter som stiller op med deres spændende ting og sager. Og hvis der er noget som jeg er til, så er det at få lov til at røre og stille spørgsmål. Det kan jo tænkes, at jeg ovenikøbet bliver klogere.

Absolut ikke mindst, er der også bunkevis af oplæg og workshops. Jeg skal lære endnu mere om at sylte. Jeg skal have en god snak med Naturplanteskolen om Fantasilater – et bed som jeg overvejer sammen med mit te-bed – og så skal jeg have demonstreret mikrogrønt fra Tiny Gardens, for det er jeg ikke kommet i gang med, selvom jeg har alt udstyret. Uh og jo, så er der noget om grønne tage. Det glæder jeg mig også rigtig meget til for hvis jeg ser mig omkring her på vores grund, har vi taget på skuret, taget på carporten og taget på legehuset, som alle tre sagstens kunne bruges til noget i stedet for at bare stå der. Måske et wellness-område. Eller det ville naboerne måske trods alt blive trætte af.

Showhave2
Foto: Haveselskabet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *