Øg hyggen og måske uhyggen både inde og ude med disse lanterner, som er lavet med blade.

Det skal I bruge

I skal bruge et stort glas fra for eksempel rødkål, asier, agurkesalat eller andre store glas med skruelåg. En mindre bunke smukke blade, et fyrfadslys med batteri og lim. Gerne vores hjemmelavede lim som kan holde sig i køleskabet. Opskriften kommer her.

Sådan gør I

Saml en bunke flotte blade. I skal ikke bruge vildt mange, så I kan godt være kræsne og kun samle de allersmukkeste røde og gule. Det som I skal huske er, at de skal være frisknedfalne og dermed stadig lidt våde og bøjelige. Hvis de er tørre, knaser de mellem fingrene på jer og kan ikke smyge sig om glasset. Uanset mængderne af lim.

Hvis I alligevel ikke har energi til både at samle blade og derefter lave lanterne. Eller hvis der kommer en lille lur eller andet i vejen for projektet, så gem bladende udenfor i en skål, kurv eller andet. Men stil dem helt op ad muren, så det ikke regner for meget på dem.

Lav selv nemt lim

Inden I skal i gang med at lave lanterner nye, skal I have fundet lim frem. Vi har en super nem opskrift på hjemmelavet og spiselig lim som holder. Den kommer i et link her.

Nu skal I vælge hvordan lanternen skal se ud. Skal alle bladende sidde på samme måde? Måske en farve for oven og en anden for neden eller måske skal den bare ligne en bunke blade?

Smør lim på bagsiden af bladene og sæt dem fast. Det er selvfølgelig et job som kræver at man nogenlunde kan bruge en pensel, men det er virkelig hyggeligt at have de små med. Da vi lavede disse lanterner til Havekalenderen Live Halloween special, hyggede den mindste gæst på et år sig fint med de flotte blade, imens hans far pyntede lanternen.

Pro tip fra en 8årig

Et tip, som vi fik af en af de andre gæster på 8 år, var at stille lanternen på låget. Og altså dermed have glas i toppen, som enten kan stå klart, så lyset skinner tydeligt eller dække dem – måske bare delvist – med flotte blade.

Skal jeres lanterner være uhyggelige, er det nu I kan pynte dem med edderkopper, knoglerester eller hvad I ellers har liggende i skufferne.

Når jeres glas er dækket på præcis den måde, som I har lyst til, skal de tørre. Limen og bladende kan godt holde til at stå udenfor, men jeg kan ikke garanterer, at de holder hele vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *