Vi har mange gemmesteder i haven. Både til børn, voksne og dyr.

At haven ikke er ret stor, er ingen hindring for, at der er en hel del rum i den.

Vi har en terrasse som ligger ved huset. Den er dels afgrænset af huset og en lille vinkel på det men også af et rosenhegn på rionet. Det betyder dels, at der er smukke duftende roser i sommermånederne lige ved sandkassen – og ned på alle sandkagerne- og dels at man kommer gående helt hemmeligt ind i haven på den anden side af rosenhegnet. Det betyder så også at gæster, som ikke siger til, inden de kommer helt ind i haven, godt kan finde solbadende beboere, som ikke var helt klar til gæster 😉IMG_1777

Vi har mange klematis. De klatrer på vores hegn og på træerne. Ved siden af vores store terrasse som ligger i et hjørne i haven længst fra huset, er et bed med kæmpestore hosta – om foråret er det massive mængder påskeliljer – og ved det bed, står en stor japansk kirsebær. Når de lyserøde kirsebærblomster drysser af, går der ikke længe før den klematis som er plantet ved foden, får fart på og kommer opad. I juni begynder de lilla klokker at blomstre og den bageste terrasse er skærmet halvt.

De mange afskærmninger eller skillevægge gør, at haven ikke kan overskues på én gang. Og det gør at den føles meget større end den er.

IMG_1874

Og så er der alle vores mange, utroligt mange, rodebunker som er gemmesteder for diverse krible-krable-dyr og hvis vi er heldige igen i år, også pindsvinet som efter sigende har fået unger i vores naboers have sidste år.IMG_1690

Og jo, så er der jo kattenes gemmested. De elsker at ligge under solbærbusken på den bare, kolde jord, når dagene er varme.

One thought on “Gemmesteder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *