Jeg høster frø. Senest har jeg hapset de sidste grønne bønner og er i gang med at tørre dem, så frøene kan gemmes og vi kan så bønner næste år.

Det er livets cyklus, planters cyklus og børnene er fascineret!

Ingen af os var ret glade for den type marv-ærter som vi havde købt, men sukkerærterne har vi gemt masser af frø fra, for dem skal vi helt sikkert have mange flere af.

Det betyder, at nu er både ærter og bønner høstet. De mere eller mindre tørre stængler har jeg revet op af jorden og smidt på højbedet. Jeg har løsnet jorden i samarbejde med Gunhild på 3 år og vi har dænget de gamle stængler til. De skal gøde og beskytte jorden hele vinteren, så der til dels bliver tilført naturlig gødning og mikroliv og så den megen regn og sne ikke udvasker jorden i højbedene alt for meget.

Først i juli købte jeg nogle broccolini i Silvan. Vi spiste af dem – både de små broccolibuketter, som det jo er, og af blomsterne, da de kom. Jeg har høstet frøene og håber på, at de kan spirer til foråret, så vi kan få endnu flere broccolini for det var ret sjovt og sådan nogle smørstegte mini-træer smager lækkert. Resten af broccolinierne er også blevet hakket ned og dækket til med jord.

One thought on “Frø og vinterdække”

  1. Dejligt at høste i sin egen have. Jeg har frilandstomater endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *