agurkplanter afhærdes udenfor i dagtimerne

For efterhånden længe siden besluttede jeg, at vi skulle dyrke tre slags agurker. En melonagurk – de der små nogle som ligner minivandmeloner, drueagurker og almindelige agurker.

melonagurk, drueagurk og almindelig agurk

Jeg håber, at melonagurkerne bliver rigtig gode i madpakken og derudover kan de måske også syltes hele og blive en lækker knasende mundfuld med flotte striber. Som en slags snack til en kold, lækker øl i sommervarmen.


Drueagurkerne skal jeg bruge til agurkesalat og pickles fordi det elsker jeg. Og jeg kan bedst lige at bruge drueagurker til det. De almindelige agurker skal vi spise hele almindeligt og lave lynhurtig agurkesalat af samt de thai-inspirerede dips hvor den bitre skal er god samen med eddike, sukker, chili og hakkede peanuts. Uhm jeg bliver helt sulten.

Melonagurk. Blier mega godt til ungerne

Set i bagklogskabens klare lys, blev de agurker sået for tidligt. Så nu er de nødt til at få lov til at fylde helt vildt i vindueskarmen. For selvom vi jo har bygget den der overdækkedehavestueterasse, er den ikke varm. Og agurker skal have godt med varme. Så den sydvendte vindueskarm er godt grøn og nogle af planterne har solskader på bladende, fordi jeg ikke har været hurtigt nok med gardinerne. Omvendt kan de efter sigende tåle masser af lys, når de er i god vækst, så de må gerne stå yderligt, når jeg sætter dem ud.

Hvem vil plante babyplanter?!

Drenge og piger

Følgere på instagram vil vide, at jeg er gået i gang med at nippe hanblomsterne af. Der kommer nemlig hanner på nogle af planterne.
Hannerne genkender jeg ved, at det er dem som sidder på en stilk og ikke på en agurk. En agurk vokser indefra stilken og er meget tydeligt en agurk. Så jeg vil vædde en agurk på, at du hvis du er i tvivl, er det en han. Og så skal den af.

Agurkedrengene skal af på grund af muligheden for bestøvning. Hvis hunnerne bliver bestøvet, sætter de flere frø. Og det er en træls agurk. Plus at det gør noget ved smagen, som ikke er lækkert.

Hunblomst på agurk
Hanblomst som er klippet af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *