Vores tomater modner nu. De kommer i en flod som der skal tages hånd om. Og selvom solmodne, friskplukkede tomater er selve kilden til at forlænge sommerferiefølelsen, kan vi ikke spises os ud af dem. Derfor skal vi lave en verdens bedste hjemmelavede ketchup. Og du får opskriften her, så du kan være med. 

Hvis du ikke har nok modne tomater i haven, så køb nogle flotte røde San Marzano-tomater eller nogle andre smagfulde og søde tomater.

I forbindelse med breadsticksene lavede vi også ketchup. Vi spiser nemlig ret meget ketchup, som jeg har en anelse om at mange børnefamilier gør, og så er det da sjovt at lave det selv.

 

Opskrift på verdens bedste hjemmelavede ketchup

  • Pluk 500 gram røde tomater. Hvis du ikke kan plukke helt nok, så køb eller brug tomater fra dåse. Si dåsetomaterne, så al saften løber fra og I kun har tomaterne.
  • Læg tomaterne i et fad sammen med lidt olie og bag dem  hårdt med varmluft, de må godt begynde at tage en smule farve men helst ikke for meget. Målet er at karamelliserer tomaterne lidt om samtidigt dræne dem.
  • Kog de bagte tomater i 1 dl eddike, gerne en frugteddike eller æblecidereddike, sammen med 1 hakket løg, et fed hvidløg og et stort æble. Det er jo ret sjovt hvis man også selv har dyrket de sidste ting.

Tilsæt en halv tske kanel og en halv tsk allehånde. Et stort nip salt. Og nu kommer sukkeret: 125 gram mørk farin.

Når det hele har kogt i 15 minutter, skal det blende i det i god, lang tid.
Først bliver det til en mos, men så blender  I det lidt længere og vupti; så ligner det ægte ketchup. (I øvrigt: tro mig. Jeg opdagede heldigvis de klistermærker på æblerne som vi havde overset!)

Ned i et glas og ind på køl. Den er god som dip, på chili con carne, på pasta, på hotdogs og på alle de andre steder hvor I bruger ketchup. Snart bruger I kun den. 

One thought on “Ketchup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *