Her på bloggen vil vi jo gerne ud. Og vi vil gerne have det sjovt udenfor i mens vi er derude. Derfor er bogen Vi vil ud, som netop er udkommet på Gyldendal, en rigtig spændende bog for os. Vi elsker nemlig at lave sjove ting udenfor – og så må der godt være noget lækkert at spise også. Og sådan en bog er Vi vil ud – 50 sjove idéer til dig og dine venner i naturen.

Jannie Schjødt Kold er forfatteren bag bogen og den er udgivet i samarbejde med Det Danske Spejderkorps. Vi har fået bogen af Gyldendal.

Vi vil ud er en bog på 106 sider og den er inddelt i kapitler, som bevæger sig længere og længere væk fra der, hvor du bor. Den starter lige uden for døren og slutter med Tag på eventyr som er tur med oppakning og overnatning i det fri, med kort, kompas og MTV-princippet (mæt, tør, varm) samt en opfordring til at blive spejder, hvis du har mod på mere.

Der er masser af flotte billeder, lækre farver og skønt papir. Det er en lækker bog. Både billeder og illustrationer supplerer teksten meget fint og understøtter forståelsen af aktiviteten. Så selvom man ikke er den stærkeste læser, skal man nok få noget ud af de forskellige opskrifter.

Hvad kan vi lide?

Vi har selvfølgelig prøvesmagt mælkebøttesnacksne – som er gule mælkebøttehovede, der er dyppet i pandekagedej og stegt. Alle mine tre børn kunne lide dem og var ret fascineret af, at vi kunne sidde der og spise blomsterne.
Det er fedt, at der også lige er en oversigt over hvilke andre blomster som også er spiselige – og der er jo mange flere – det er godt med en indføring i det univers.

Vi har også med stor begejstring læst om sodavandsraketten, soluret og undervandsluppen.

Der er mange forskellige typer oplevelser og noget for hver af mine børn. Halfdan på næsten 9 er klart mest interesseret i det naturvidenskablige, hvor der er fart på og hvor opgaven er drevet af at undersøge. Valdemar på snart 7 elsker dyr og glæde sig mest til at prøve bille-løb og at fiske. Gunhild på snart 4 er mest drevet af det hyggelige og det sociale – så hvis bare vi kan gøre det sammen – og uden at kaste med vand, for det er hun ikke stor fan af, så er hun med.

Godt med viden

Der er godt med fakta i bogen og vi lærer både om om natugler, grævlingen, hvordan man binder forskellige knob og hvad de kan bruges til, skovens lorte og kastanjesæbe. Ja, der er generelt virkelig mange spændende oplevelser i bogen og vi er virkelig glade for den.IMG_5830

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *