Vi har et bistade. Og det ved jeg godt, at det er ikke alle som har det. Vores bistade har vi sammen med nogle naboer og det er så spændende for både børn og voksne at følge med i biernes liv. Samtidigt får vi en god bestøvning i haven og besøg af de søde og rolige bier.

Jeg har lavet honning med smag og det er virkelig lækkert. Hvis du ikke har nyligt høstet og urørt, flydende honning som os, så køber du bare noget. Og det kan også være agavesirup, hvis du mere er til den vegansk version.

Jeg har lavet 3 portioner honning og de er fremragende i alt hvad vi ellers bruger honning til. På pandekager, i iste og i salatdressing.

2 af mine børn elsker honning, så de spiser alt hvad der er honning i. Gunhild på 4 kan ikke lide honning (ellers chokolade!) men hun elsker at plukke blomster, så hun er også med til denne aktivitet.

Nederst i dette indlæg finder du de tips, du skal bruge til at plukke blomster til at spise.

blomsterhonning
tre slags honning med spiselige blomster

Jeg høstede jo også en del lavendel for nogle uger siden og er i gang med at udvikle med lavendlerne. De klarer sig i øvrigt fremragende her i varmen og ville også klare det fint i en krukke på en altan eller terrasse. Så der er faktisk ingen årsag til at ikke have lavendel.


Lavendelhonning på pandekager er virlkelig lækkert. Lavendelsmagen er godt tilstede efter en uge og hvis du ikke vil have at den bliver stærkere, skal du nok kun lave små optioner. For der træner smag ud af lavendlerne i lang tid.

Vi dyrker en del morgenfrue – eller de dyrker faktisk sig selv og er selvsående, der hvor de nu finder det bedst. De skal have vand her i tørken, men de belønner med vildt mange blomster, som har en sødlig og fin blomstersmag. Morgenfruehonningen er lækker på yoghurt og frugtsalat. IMG_6499

Roser har vi mange af. Og de blomstrer og visner hurtigere, end vi næsten når at opdage dem. Solen og varmen er hård for dem. Men en enkelt nyudsprungne og frisk rose, nåede jeg at hapse. Jeg elsker smagen af roser, som er fuldstændig ligesom de dufter. Honning over rosenbladende og så lad dem trække i en uges tid. Rosenhonningen giver en dejlig aromatisk og blid smag til en vinaigrette til salaten. Og så pynter de fine små lyserøde blomster. Hvis jeg havde flere roser, så ville jeg klart lave vores rosensirup igen også.

Tips til spiselige blomster

Prøv jer frem med alle de spiselige blomster og start med at bare hælde en spiseskefuld honning over, så I kan smage jer frem.
Det vigtige er, at blomsterne lige er sprunget ud – for ellers er de tømt for nektar og at I børster og ryster dem rene i stedet for at skylle dem. For så skyller I meget smag af også. er du i tvivl om hvorvidt du har spiselige blomster i din have – Du har garanteret flere end du tror. Naturplanteskolens hjemmeside og bogen Fantasilater er en god guide.

IMG_6485

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *