opskrift på de bedste æblesnurrer Havekalender for børnefamilier

Her får du vores opskrift på den bedste æblesnurrer, som er saftige, søde og son børnene elsker. Og så er de lette at lave. Det er sjovt at rulle dejen ud og det er endnu sjovere at smøre den lækre, søde æblemos på. Og så er remoncen kun sød af æblerne og ikke af tilsat sukker.

Der er jo ingen grund til at lade som om at jeg kan finde på en bedre opskrift på snurrer en Claus Meyers dygtige folk.

Så dejen er altså derfra. Og du kan se den ægte her, men for nemhedens skyld er den også lige skrevet her. Meyers opskrift finder du her meyers kanelsnurrer

Dej til snurrer

  • 5 dl kold sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 stort æg
  • 1 kg hvedemel
  • 150 g sukker
  • 10 g havsalt
  • 15 g stødt
  • Kardemomme
  • 150 g smør

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 min., så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 min. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. bedste æblesnurrer Havekalender for børnefamilier

Æbleremonce til æblesnurrer

Skær æblerne i stykker. Igen en fremragende aktivitet for børnene for det vigtige er ikke de bliver skåret i pæne og lige store stykker, men blot at de bliver skåret over for at de koger ud lettere.
Kog æblestykkerne i smadder med skræl og kernehus og det hele. Tilsæt lidt and i gryden så æblerne har lidt vand at starte kogningen på.  Rør rundt i æblemosen så det hele slipper og si mosen, så I får al skræl og kerner siet fra. Vej din æblemos og hæld 200 gram af den fine æblemos i gryden igen og kog den lidt mere ind. Det er vigtigt at jeres mos ikke er mere fugtig end højst nødvendigt.

Tilsæt 200 gram smør og rør det ind i mosen i takt med at det smelter.

Tilsæt 1 spsk kanel og hak 50 gram smuttede mangler rimelig fint. Bland også kanel og mangler i mosen. Nu er jeres remonce færdig.

Rul dejen ud en stor firkant og smør remoncen på firkanten i et tyndt lag. Nu er det op til dig om du mestrer teknikken med at lave den knude på dejen, som man gør med snurrer. Ellers ruller du blot dejen som hvis du lavede kanelsnegle.

Bag de fine æblesnurrer ved 180 grader i 15-18 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke, men omvendt skal de have lidt længere bagetid fordi æblemosen er fugtig.

opskrift på de bedste æblesnurrer Havekalender for børnefamilier

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *