I dag har jeg plantet basilikum under tomatplanterne i havestuen. 

Der er jo ikke supervarmt som i et rigtig drivhus i vores havestue. Der er jo en kæmpe døråbning på 2, 5 meter og det gør at der bliver ret koldt derinde. Men den skaber læ og der kom ikke frost derinde, her da det pludselig blev koldt om natten i sidste uge. 

Godnat og sov godt – jeg håber ikke at du fryser. Der skete heldigvis ikke noget da det pludselig blev koldt

Derfor er tomaterne som stod i vindueskarmen og var ret store, derud i sidse uge. I dag har jeg plantet nogle skravl af nogle basilikumplanter som længe har står i køkkenvinduet. 

Det er helt almindelig økologisk basilikum fra Netto og de har egentlig klaret sig ok i vindueskarmen. Det fylder bare, for de er ikke de eneste krydderurter som står der, kan jeg afsløre. De andre krydderurter skal også plantes ud. Jeg har i øjeblikket 3 potter koriander, en salvie og en løvstikke stående. 

Tomatplanterne i det sydvendte vindue. De skulle nok have været vendt lidt før 🙂

Hvad skal plantes hvor

De krydderurter som har sarte blade, som basilikum og koriander, vil jeg plante i havestuen. Basilikum kan ikke lide kulde, blæst og træk eller udtørring. Og det er dermed de perfekte forhold i havestuen. Det samme tænker jeg om koriander. Og derfor kommer den også derud. 

Salvien og løvstikken kommer ud i krydderurtebedet som jeg har bygget uden for køkkenet. Så skal de hygge sig derude sammen med de tre timian, to persille og rosmarin. Samt den kæmpe mængde dild, koriander og persille som jeg har sået i den ene halvdel. 

Men tilbage til basilikummen. 

Basilikummen er med andre ord stor fan af de forhold som er i drivhuse og i vores havestue. Og derudover bliver tomatplanter nogle høj og ranglede fætre med ikke ret meget bladvækst i bundne. Det perfekte sted at plante lave ring og sager. Derudover siges det at krydderurternes duft forvirrer skadedyr. Det ved jeg ikke om er sandt, men jeg ved at det minder mig om tomatsalat og det er jo en dejlig ting. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *