Det er altid sjovt at plukke æbler. For æbletræet skal ikke være ret stort før man kan sende de mindste børn op i træet for at plukke æblerne og række dem ned. IMG_3168IMG_3165

Hjemme hos os vokser der en del ting under æbletræet. Ja, det er noget rod, men der var sådan en masse dejlig plads. så nu står der både to roser – den ene vokser op i æbletræet, det er ret pænt – en rabarber og en silkepæon.
Nå men min pointe er, at det er ret svært at finde æblerne mellem alle de planter som vokser derned under æbletræet.
Det betyder, at vi som regel ikke får fundet alle dem som falder ned og dermed får snegle og orme fat i dem før os.

Derfor holder vi øje med hvornår vores æbler er modne. Det først tegn er, at når de begynder at falde ned selvom det ikke har været blæsevejr. Derefter begynder vi at plukke et æble ind i mellem. Og her kommer der noget teknik ind – hvis du kan dreje æblestilken mere end 45 grader, er de ikke klar. Men hvis de let kommer af, så er de klar. Og så skal du selvfølgelig også lige smage på dem inden du fylder æblekassen.

I går var det tid. Solen skinnede. Æblerne var fantastisk store – det må være al den regn. IMG_3187

Vi gik rundt og plukkede løs. Rev os på roserne og bandede over alle de ting som vokser derinde. De æbler vi ikke kunne nå, sendte vi Valdemar på 6 år op efter. han synes det var mega fedt at få den vigtigste opgave; at plukke æblerne og række dem ned.

Vi fyldte to trækasser og en halv spand.

IMG_3179Derefter overtog ungerne fuldstændig kontrollen og juicede 4 liter ufiltreret æblemost. Halvdelen drikker vi nu, og halvdelen hældte vi på en plastikflaske og lagde i fryseren. Det bliver vi glade for til vinter, hvor vi for eksempel skal lave varm æbledrik med anis og ingefær i en version til børn og en til voksne. IMG_3181IMG_3183IMG_3186

One thought on “Æblemost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *