fire skønne nye idéer med kastanjer

Oktober er kastanjetid og de falder ned af træerne hver dag i øjeblikket. Som rigtig mange andre børnefamilier, har vi tasker og lommerne fyldte med de bløde, runde. kastanjer hver dag. Der er på en eller anden måde noget helt særligt over sådan en lille brun herlighed og den perfekte, blanke overflade som pludselig dukker op på stien.

Vi kender alle sammen de klassiske kastanjedyr og edderkoppespindende med en kastanje i midten og farvet garn i mønster omkring. DSC_1787

Men hvad kan man ellers lave?

Vi har lavet en virkelig skøn bordskåner – faktisk to. En med perler og en uden perler i mellem kastanjerne.

Jeg borede huller i 10-12 kastanjer og Gunhild på 3 år havde en fest med at trække dem på en piberenser. Både med og uden perler. Det er en god aktivitet for finmotorikken og gøres bedst med tungen i mundvigen.

DSC_1799
Halfdan på 8 år borer selv

Vi har også lavet en krans til døren og bundet en sløjfe på. Her er der igen boret hul i kastanjerne og de er trukket på kraftigt grøn ståltråd. DSC_1804

I år bliver det andet år, at vi har en krukke med en plante og kastanjer som bunddække stående ved døren. Det er også ret fint og til foråret spirer nogle af kastanjerne. Det er altså også ret hyggeligt med sådan nogle små friske planter ved døren.

Sidst men ikke mindst. Faktisk overhovedet ikke mindst, for det tog lidt længere tid end jeg havde regnet med, har jeg lavet en guirlande til vores gelænder.
Drengen har hjulpet med at bore nogle af hullerne og med at trække på snoren.
Vi har brugt ret mange kastanjer og noget jutesnor. Det er bundet om gelænderet og de 3 bindinger er forstærket med kraftig ståltråd.

Jeg tænker at det er en god idé at dyppe den færdige guirlande i en spand med vand og atamon, hvis den skal holde til mere end 1 sæson.

4 thoughts on “4 nye idéer med kastanjer”

    1. Ja, det har vi 🙂 Hver eneste dag. Og der er ret mange kastanjetræer på vores daglige rute, så der er rig mulighed for t få fyldte lommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *